A zsírt, a tojássárgákat és a porcukrot jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet és jól összegyúrjuk. 2 órát pihentetjük a hűtőben.
Dió nagyságú gömböket formázunk belőle (pogácsa szaggatóval) és egymástól távol sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt halványra sütjük.
Kisütés után még melegen kikaparjuk a közepét és összemorzsoljuk egy tálba (ez lesz a töltelék). Hozzáadunk 1 dl rumot, kakaóport és 15 dkg porcukrot. ( Ha nem áll össze, akkor tejjel higítjuk.)
A tölteléket belerakjuk az üregekbe és a két gömböt összeragasztjuk.
Vérnarancs aromával megkenjük, majd tojásfehérjébe mártjuk és végül kristálycukorba megforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.