Elkészítés: 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kiló gyorsrizst, hozzáadva kupaknyi olajat.
Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
Ha megfőtt a rizs, öntsük hozzá még fél liter tejet, 13 dkg cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá. A tojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sütőport és 8 evőkanál lisztet. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még 1 evőkanál fahéjat és 2 evőkanál baracklekvárt. A másikhoz 1 deci málnaszörpöt. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.
Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30*20 asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát. Pakoljunk rá barackokat. Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.
Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lágon (180 fokon) sülnek, de ezt sütője válogatja. :)
Baracklekvárral lehet tálalni.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.