Elkészítés: 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kiló gyorsrizst, hozzáadva kupaknyi olajat.
Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
Ha megfőtt a rizs, öntsük hozzá még fél liter tejet, 13 dkg cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá. A tojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sütőport és 8 evőkanál lisztet. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még 1 evőkanál fahéjat és 2 evőkanál baracklekvárt. A másikhoz 1 deci málnaszörpöt. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.
Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30*20 asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát. Pakoljunk rá barackokat. Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.
Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lágon (180 fokon) sülnek, de ezt sütője válogatja. :)
Baracklekvárral lehet tálalni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.