Karamellizáljuk a cukor felét, majd öntsük fel a körtelével, és főzzük, amíg a cukor újra feloldódik. Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, és daraboljuk fel. Keverjük a körteléhez a vaníliarúd kikapart magjaival és a citrom kifacsart levével együtt, és főzzük kb. 10 percig.
A keményítőt keverjük csomómentesre 3 ek vízzel, és sűrítsük be vele a keveréket, majd adjuk hozzá a kiolvasztott ribizlit is.
Készítsünk morzsát a lisztből a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a feldarabolt csokoládéval. Tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsünk meg 4 kis piteformát a gyümölcsös keverékkel, majd szórjuk a tetejére a morzsát. Süssük 200 fokon kb. 25 percig.
Fotó: Tucsek Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.