Karamellizáljuk a cukor felét, majd öntsük fel a körtelével, és főzzük, amíg a cukor újra feloldódik. Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, és daraboljuk fel. Keverjük a körteléhez a vaníliarúd kikapart magjaival és a citrom kifacsart levével együtt, és főzzük kb. 10 percig.
A keményítőt keverjük csomómentesre 3 ek vízzel, és sűrítsük be vele a keveréket, majd adjuk hozzá a kiolvasztott ribizlit is.
Készítsünk morzsát a lisztből a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a feldarabolt csokoládéval. Tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsünk meg 4 kis piteformát a gyümölcsös keverékkel, majd szórjuk a tetejére a morzsát. Süssük 200 fokon kb. 25 percig.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.