A bodzaszörp elkészítéséhez nagyobb fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a lehetőleg frissen szedett bodzavirágokat hideg vízzel alaposan leöblítjük.
Egy tisztára mosott 5 literes befőttes üvegbe beletesszük a cukrot, rá a leöblített és lecsöpögtetett bodzavirágokat, a citromot felkarikázva, végül citromsavat és az ecetet. Felöntjük a kihűlt vízzel, jól összekeverjük, és fóliával lefedjük.
A bodzaszörpöt hűvös helyen 5 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkevergetjük. Az 5. nap elteltével leszűrjük, majd alaposan kimosott és jól záródó csavaros üvegekbe töltjük.
A felbontott szörpöt hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés
Nálunk az egész család nagyon kedveli, persze főleg az unokák, de én is jóízűen fogyasztom, a nagy melegekben igazán hűsítő ital. Mi most öt nagy üvegnyit készítettünk belőle. Párom készíti, de én dicsekszem vele!
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.