A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot meghámozva, és felöntjük egy kevés vízzel vagy húsleveslével. Amikor megpuhultak a zöldségek, összeturmixoljuk és félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezzük.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló edényt kivajazunk, első rétegként besamel mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezután a hús, és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.