A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit uborkagyalun vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük, és egy 24 cm-es piteformát kikenünk margarinnal. A margarint megolvasztjuk.
Először a burgonya egyharmad részét körkörösen a formába rakjuk úgy, hogy részben egymást fedjék. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a hagymaszeletek felét, majd megszórjuk egy marék reszelt sajttal, és rákanalazzuk az olvasztott margarin felét.
Ismét a burgonya harmada következik, amit szintén meghintünk sóval és borssal. Befedjük a maradék hagymával, megszórjuk egy marék reszelt sajttal, meglocsoljuk a maradék olvasztott margarinnal. Az utolsó körben a maradék burgonya karikákat rakjuk rá, amit meghintünk sóval, borssal.
Rákanalazzuk a tejszínt, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 200 fokon alul-felülsütéssel az alsó bordamagasságon 40 perc alatt szép barnára sütjük.
Ebben a francia zöldséges fogásban a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés íze adja. Magában is remek étel, de köretként is kiváló. Ha már kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.