A burgonyákat megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörtjük.
1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy kevés lisztet. Kovászt készítünk, hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a burgonyát, és kicsit összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a kovászt és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lángos formázásakor kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk gyors mozdulatokkal (vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad).
Bő, nem túl forró olajban oldalanként kb. 1-1 perc alatt kisütjük.
A fokhagymát áttörjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk állni, majd egy kenőtoll segítségével megkenjük a lángosokat. Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.
A burgonyát teljesen össze kell törni, ne legyen darabos, mert akkor a lángos tésztánk sem lesz szép sima.
A receptet és a fotót GyZsuzsi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.