A sót elkeverjük a liszttel, majd belemorzsoljuk a vajat. Lassanként hozzáadunk annyi vizet, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Nyújtódeszkán 6-8 percig gyúrjuk, míg fényes nem lesz, majd hagyjuk néhány percet pihenni.
Ismét átgyúrjuk. Egy vastag fenekű palacsintasütőben vagy serpenyőben közepes tűznél felmelegítjük a ghít vagy a vajat. Közben a tésztából 15 egyforma nagyságú gombócot formálunk. Lisztbe forgatjuk őket, majd egyenletesen vékony lepénykéket nyújtunk belőlük (kb. 14 cm átmérőjű kerek lapokat kapunk).
A tésztát a palacsintasütőbe helyezzük, és közepes lángon sütni kezdjük. Amikor a felszínén apró fehér buborékok jelennek meg, megfordítjuk és addig sütjük, amíg az egészet buborékok nem borítják. Ekkor a chapatit átfordítva (vagyis azzal a felével lefelé, amely eddig felül volt) erős, nyílt lángra helyezzük, majd amikor labdaszerűen felfújódott, megfordítjuk, és még 5 másodpercig pirítjuk.
A chapatink akkor sült át, ha felfúvódott és a felszínén barna foltok jelentek meg. Előmelegített tányérra helyezzük és megkenjük olvasztott vajjal. Ugyanígy elkészítjük a többi lepényt is.
Megjegyzés
A chapati az indiaiak legegyszerűbb lepénykenyere.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.