- A vizet, a porállagú útifüvet egy tálba mérjük, és csomómentesre keverjük. 1-2 percig pihentetjük, amíg zselés állagú lesz.
- A lisztkeveréket, a sót, a sütőport és a fokhagymaport egy keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlét, a zselés útifűmaghéjat és az olívaolajat.
- Egynemű tésztát gyúrunk belőle, és lefedjük fóliával. Szobahőmérsékleten 15-20 percig pihentetjük.
- Rizsliszttel megszórt felületen átgyúrjuk a tésztát, 4 egyenlő részre osztjuk, bucikat formázunk, majd kb. 3-5 mm vastag kör alakú korongokat nyújtunk belőlük.
- Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és vékonyan kikenjük olívaolajjal. A lepénykenyerek mindkét oldalát kb. 2-2 percig sütjük az olajban fedő alatt. Ízlés szerint tejföllel és pirított baconnel kínáljuk.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-Lik blogon.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GLUTÉNMENTES LEPÉNYKENYÉR