Nagy keverőtálban a liszteket elvegyítjük a sóval és a szárított élesztővel. Hozzáadunk 1 1/2 bögre meleg vizet, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk. Az így kapott folyós, ragadós masszát folpakkal letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni 10-18 óra alatt.
Fedeles tepsibe vagy sütőtálba 2 ek olívaolajat merünk. A megkelt tésztát jól belisztezett felületen lisztes kézzel hosszúkás téglává formázzuk és a tepsiben minden oldalán az olajba forgatjuk, majd laposra nyomkodjuk úgy, hogy a sarkokat is kitöltse. Meleg helyen, letakarva kelesztjük további 2 órát.
Közben a megtisztított fokhagymát és mogyoróhagymát vékonyan felszeleteljük. A durva szemű sót elvegyítjük a fűszerpaprikával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hagymadarabokat a megkelt tésztára szórjuk, és ujjal belenyomkodjuk. Ezután a felületet meghintjük a paprikás sóval, valamint a parmezán felével, és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. A tepsi fedelével letakarva sütjük 15 percig, majd a fedő nélkül további 15-20 percig, amíg kissé megbarnul. Az utolsó percekben a sütőt felkapcsolhatjuk 220 fokra.
A megsült focacciát a tepsiből óvatosan rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk 5 percig. Végül megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint a petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.