A focacciához egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet az élesztővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, és összekeverjük fakanállal, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát.
A tetejét olívaolajjal megkenjük, majd letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesztjük.
Egy kisebb tepsit olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a tésztát, és kézzel belenyomkodjuk egyenletesen. Villával megszurkáljuk, és ismét megkenjük olívaolajjal.
A tepsit egy konyharuhával letakarjuk, és további 45 percen át kelesztjük a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 225 fokra.
Közben a díszítéshez megmossuk a koktélparadicsomokat, majd félbevágjuk őket. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, azután csíkokra szedjük őket. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és felcsíkozzuk.
A tésztán a koktélparadicsomot, a bazsalikomot, a tökmagot, a hagymát és a paprikát a képen látható módon vagy tetszés szerinti alakzatban elrendezzük.
A focacciát 225 fokon 15 percig sütjük. Azután levesszük a sütő hőfokszabályzóját 200 fokra, és 10-15 perc alatt készre sütjük a lepénykenyeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.