A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral. Rátesszük a megmosott, leszárított burgonyát, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a meghámozott fokhagymát szétnyomkodjuk. A megsült burgonyát meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és felfuttajuk.
A burgonyát, a lisztet, a fokhagymát, a sót, az olívaolajat és az élesztőt kézi robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. Egy cipót formázunk a tésztából, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 35 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra, és egy 40 x 24 cm-es tepsit leterítünk sütőpapírral. A leöblített és lerázott rozmaring levélkéit lecsipkedjük, a megtisztított, megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 3 cm vastag lappá nyújtjuk. Áttesszük a tepsibe, megszórjuk a paradicsommal, a rozmaringgal és egy kevés durva szemű sóval, majd az előmelegített sütő középső részében változatlan hőfokon sütjük 10 percig. Végül a sütőt lekapcsoljuk 200 fokra, és a focacciát készre sütjük további kb. 35 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.