A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sóval és az élesztőporral. Hozzáadunk 2,25 dl meleg vizet és 2 ek olívaolajat, majd gyorsan simára gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva hagyjuk a duplájára kelni 60-90 perc alatt.
Közben a megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Az egész csilit és a rozmaring lecsipkedett levélkéit finomra vágjuk. A paradicsomból 60 dkg-ot 1 cm-es kockákra darabolunk. A sugóhoz a hagymát, a csilit és a rozmaringot 3 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, megsózzuk, és a borral felöntve pároljuk kb. 5 percig.
Egy 35 x 25 cm-es tepsit kikenünk 2 ek olívaolajjal. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a tepsiben tovább kelesztjük 20 percig.
A sütőt előmelegítjük 250 fokra. A megtisztított fokhagymát és a maradék paradicsomot felszeleteljük. A hideg vízzel leöblített szardellafiléket leszárítjuk, az olajbogyót kimagozzuk és felkarikázzuk. A tésztát megkenjük a lehűlt sugóval, kirakjuk a paradicsommal, a szardellával, az olajbogyóval és a fokhagymával, majd tetszés szerint megszórjuk a lecsipkedett oregánólevelekkel. Végül a lepényt az előmelegített sütő legalsó sínjén sütjük kb. 20 percig. Melegen és hidegen is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.