A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Kihűtjük a piskótát, majd kb. 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle és a szeleteket cica - vagy bármi más - formájú sütikiszúróval kiszaggadjuk.
A vaníliás piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, belekeverjük az alaposan megmosott citrom levét és héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőforma aljára öntünk egy keveset a tésztából, ráhelyezzük szorosan egymás mellé a kiszaggatott figurákat, hogy ne dőljenek el, majd ráöntjük a tészta többi részét is. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés
Csokibevonatot készíthetünk rá: egy tábla, gőz fölött, egy teáskanál olajjal felolvasztott csokoládéból a legegyszerűbb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.