- A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
- Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
- A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.
- Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.
- A pihentetett csigákat előmelegített sütőben180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére rákanalazzuk a krémet, és végül megszórjuk a pirított dióval.
FAHÉJAS-BUNDÁS ALMA FALATKÁK
RIZSKOCH BARACKLEKVÁRRAL