Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és 8 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegessé dinszteljük. (Ha a vajhoz adunk hozzá olajat, akkor nem tud megégni). Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott 1 gerezd fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következzen az alaplé. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.
Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és 1 citrom kifacsart levét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
A rákhoz 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kb. 3 dkg vajon kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a garnélát és 2 evőkanál vizet, sózzuk ízlés szerint. Amikor a rák megpuhult, citromot csepegtetünk rá.
Tálaláskor a rizsre helyezzük a rákot, majd megszórjuk még egy kis parmezánnal és frissen őrölt borssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.