A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héját és levét. Folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukoricamasszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük - óvatosan, hogy ne törjön össze - a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.
Megjegyzés
Ez a finom sütemény, kevés hozzávalóból egyszerűen elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.