A lisztet összekeverjük a sütőporral,asóval, a mákkal, majd hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
Ezután a közepébe egy mélyedést csinálunk, belecsavarjuk a citrom levlét, hozzáöntjük kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk (ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet hozzágyúrunk).
A kristálycukrot, az őrölt fahajat és a szerecsendiót (ez el is hagyható) összekeverjük egy tányérban. A tésztából diónyi golyókatformázunk, majd meghempergetjük a fahajas-cukorban.
Egymástól egy kicst távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat, majd egy pohár alját rányomva, kb. 0,5 cm vastagságúra lapítjuk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 8-10 percigsütjük, hogy szép színt kapjanak a kekszek. (légkeverésnél 150 fokon, kb 8 perc)
A sütőből kivéve rácsraszedjük a megsült kekszeket, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.