A bodzavirágokat leöblítjük, és nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, kicsorgó levét a bodzára öntjük, majd a citrom- és
narancskarikákat is hozzáadjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy kissé ellepje, és állni hagyjuk 24 órát, időközönként megkeverjük.
A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd hagyjuk forrni addig, míg kissé besűrűsödik. A barnacukortól színesebbé és karamelles ízűvé válik.
Másnap leszűrjük a szörpalapot, az ízesítőket jól kipréseljük, és az elkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.
Megjegyzés
A bodzaszörpöt ízesíthetjük pl. citrom-ananász, menta-citrom stb. hozzáadásával. Hígíthatjuk vízzel, habzóborral, pezsgővel, teával stb.. Hígítás nélkül ételek, sütemények, fagylaltok ízesíthetők a szörppel. A szörpöt fagyaszthatjuk is.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.