A csiperkét a szárával együtt 2-3 mm vasragra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk.
Amikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ízlés szerint még egy kevés citromlével ízesítjük (ha savanykásabban szeretjük). Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kínáljuk.
Megjegyzés
Egy olasz étteremben dolgoztam, az olasz kollégámtól kaptam a receptet. Furcsán hangzik, de isteni finom :)
Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.