A citromos sajttora elkészítéshez a kekszet késes aprítóban morzsásra törjük, az olvasztott vajjal és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
A túrót összekeverjük a mascarpónéval, a cukorral és a citromok levével. A tejszínt főzőedénybe tesszük, hozzákeverjük a zselatinport és összemelegítjük. Félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni majd a túrókrémhez öntjük, miközben folyamataosan keverjük. Rásimítjuk a tortalapra, és tovább hűtjük.
A színtelen tortazselét elkeverjük a cukorral, a citrom levével és a vízzel. Összemelegítjük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kurkumát, ami gyönyörűen megszínezi. Ha kihűlt és dermedni kezd, a tortára öntjük.
Tálalás előtt levesszük a kapcsot a formáról (érdemes vékony pengéjű késsel a tortát a formától elválasztani, körbevágni), majd ízlés szerint díszítjük. Jól lehűtve gyönyörűen szeletelhető.
Megjegyzés
Díszíthetjük cukorszirupban néhány percig főzött, lecsepegtetett citromkarikákkal és mentalevelekkel. Tehetünk rá pirított mandulát is, izgalmas lesz a különböző textúrák keverése (lágy krém, ropogós mandula). Még szebb lesz, ha lime reszelt héjával megszórjuk a torta szélét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.