Robotgéppel verjük habosra a tojásokat a cukorral. Mindezek után a keverékből tegyünk 1 evőkanállal a szedrekre. Adjuk hozzá a többi masszához a citromhéjat és az étolajat, majd lassan keverjük bele a tésztába az átszitált száraz hozzávalókat, aztán óvatosan forgassuk hozzá a lisztkeverékes szedreket is.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaformában süssük meg (tűpróba). Akkor jó, ha a teteje már aranybarna
Amíg a tészta sül, elkészítjük a citromos mázat. A citromlevet és a cukrot addig keverjük amíg az utóbbi fel nem oldódik. Aztán a szedres máz elkészítéséhez szitáljuk át a porcukrot, majd tegyük félre egy tálba. A szedret egy zacskóban nyomkodjul szét, majd a leszűrt levét keverjük össze a cukorral.
Fogpiszkálóval szurkodjuk meg a kisűlt piskótát, de ügyeljünk rá, hogy az alját ne szúrjuk át. A még meleg piskótára öntsük rá a citromos mázat, majd 10-15 percig hagyjuk hűlni. Egyenletesen kenjük rá a torta külsejére a szedres mázat is, a tetejét pedig szedederrel díszítsük.
A szedres máz akkor jó, ha már jó sűrű. Előfordulhat, hogy valaki az adott cukormennyiséggel még hígnak találja, ám akkor az bátran növelje a porcukor mennyiségét
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.