A pulykát hideg víz alatt leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és a bőrét a lehető legtöbb helyen meglazítjuk. Ezután vékonyan átkenjük fűszervajjal a bőre alatt és a bőrén, hogy jobban tapadjon hozzá a fűszer.
Összekeverjük az áttört fokhagymát, a római köményt, a felaprított oregábót, a sót és a borsot, majd belekeverjünk egy kis narancslevet, citromlevet és az olívaolajat.
A pulykát tepsire helyezzük, ráöntjük a pácot, és beledörzsöljük a pulykába (a hajlatokat és a belsejét se hagyjuk ki). Fóliával lefedjük, és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
Másnap leöntjük a pulykáról a maradék pácot, megtisztítjuk a tepsit, rátesszük a pulykát úgy, hogy a szárnyát betoljuk a madár teste alá. Megkenjük egy kevés páccal, megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a meghámozott és felnegyedelt naranccsal, citrommal és vöröshagymával.
230 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra. A mellére ráfektetjük a baconszeleteket, és meglocsoljuk a páccal (az a jó, ha köré is folyik belőle). 160–180 perc alatt készre sütjük, közben 30 percenként meglocsoljuk a mellé folyt pecsenyelével (amikor kezd veszélyesen barnulni, lefedjük alufóliával). Tálalás előtt 30 percig pihentetjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Megjegyzés
A pulykát már a sütés előtti napon érdemes befűszerezni, hogy a húst intenzívebben átjárják az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.