Elkészítés: A diós töltelékhez a darált diót elkeverünk porcukorral, majd egy kis rummal és rumba áztatott mazsolával, míg a töltelék morzsaszerűvé nem válik. A máktöltelékhez a mákot és kristálycukrot darálunk, majd egy kis tejjel összekeverjük, hogy a töltelék morzsaszerűvé váljon.
Az élesztőt megkelesztjük a cukros tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát, melyet ezután fél óráig állni hagyunk. Ezt követően a tésztát 8 cipóra osztjuk. Minden cipót palacsinta vékonyságúra és nagyságúra sodrunk. 8 részre vágjuk (8 cikkre). Mindegyikre teszünk egy kis kupac baracklekvárt vagy dió- illetve máktölteléket, és a háromszög hegye felé a széleket lenyomva feltekerjük.
Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton sütjük, amíg a kiflik alja kicsit megbarnul. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Napokig eláll, és nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.