A vöröshagymát és a répát megpucoljuk, majd az összes zöldséggel együtt legyaluljuk vagy felszeleteljük, és besózzuk 1 órára.
Ez alatt a babérlevelet, a fekete borsot, az egész köményt, a mustármagot és a koriandert száraz serpenyőben pirítani kezdjük, majd ha intenzív illatot áraszt és a babérlevél kezd megbarnulni, akkor hozzákeverjük a zöldségekhez gyorsan.
A befőttes üvegeket háromnegyedig töltjük a zöldségekkel, a levével együtt, majd az ecetes vizet-sót-cukrot felforraljuk és ráöntjük úgy, hogy befedje.
Az üvegeket lábasba tesszük, felöntjük vízzel körülötte nyakig, majd felforraljuk és forrástól 20 percig forralgatjuk.
Ekkor egyesével kivesszük a befőttesüvegeket, rátesszük a celofánt és a fémkupakokat szorosan, majd fejjel lefelé visszatesszük a lábasba és ott hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre őket.
Nézd meg videón, hogy készül a tartósítószermentes csalamádé:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.