A csalamádé elkészítéséhez felaprítjuk vagy legyaluljuk a káposztát, a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a sót, a mustármagot, a köménymagot és az egész fekete borsot. Összeforgatjuk, majd hűvös helyen hagyjuk lefedve 8-10 órát.
Elkészítjük a levet: a vizet a cukorral és az ecettel felfőzzük. A streril üvegeket megtöltjük a zöldségekkel, majd a levet a tetejére öntjük. Tehetünk még minden üvegbe egy fél babérlevelet.
Aki szeretné, szórhat a tetejükre egy kevés savanyúság-tartósítót. Az üvegek tetehére celofánt teszünk, majd légmentesen lezárjuk, és a kamrapolcra tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.