A búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját , majd a tojások sárgáját, valamint a cukorral felvert fehérjét, és 2 evőkanál olajat. Aki szereti, az tehet bele még mazsolát is. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát nem kapunk.
Egy serpenyőbe, edénybe beleöntjük a maradék olajat. A masszát a felhevített olajra öntjünk, rátesszük a fedőt a lángot a legkissebbre vesszük. Ezután kb. 2 perc múlva felszedjük a lesült részeket, keverőlapáttal apróra tépkedjük, átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat. Sütőben is kisüthetjük.
Savanykás lekvárral (barack, szilva, meggy), vagy porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.