A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.
A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A habot és a lisztes keveréket felváltva, óvatosan adjuk a tojássárgája-keverékhez.
A masszát formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk a formából.
A tészta tetejét bekenjük baracklekvárral, majd bevonjuk csokoládémázzal (az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a vajat). Dermedés után szeleteljük.
Megjegyzés
A receptet Salamon Lajosné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.