A baconös csirke elkészítéséhez az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, majd a baconnel úgy, hogy kissé fedjék egymást a szeletek és túllógjanak a forma szélén.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a liszttel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Végül beleforgatjuk a megsózott, megborsozott és kockára vágott csirkemellet. A masszát a formába öntjük, és ráhajtjuk a kilógó bacont.
170 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd egy tepsibe borítjuk, és 5-10 percre visszatoljuk, megemeljük a hőmérsékletet 200 fokra, hogy a bacon is megpiruljon. Bármilyen köret jól illik hozzá.
Megjegyzés
Keresztlányom anyukája készítette el ezt egyszer ebédre, akkor találkoztam ezzel az étellel, és nagyon ízlett. Megtetszett, mert gyorsan előkészíthető, finom, és kicsit túlmutat a szokásos rántott csirkén. :) A minap én is nekiveselkedtem, és nagyon bejött!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.