A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú tepsit kiolajozunk.
A zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot összekeverjük. A keveréket egy tepsibe rakjuk, és 5-8 percig sütjük, amíg enyhén megpörkölődik. A tepsit félidőben megrázogatjuk, hogy egyenletesen piruljon. Hagyjuk a kicsit hűlni.
Közben egy nagy előkészítő edényben összekeverjük a puffasztott gabonát, a szárított cseresznyét, a szárított sárgabarackot és az étcsokoládét. Beleszórjuk a zabpehely-keveréket és az egészet alaposan összekeverjük.
Egy kis lábosban összeöntjük a mogyoróvajat, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot és a sót. Közepes hőmérsékleten kb. 3-4 percig főzzük, amíg a keverék bugyogni kezd, és a nádcukor elolvad.
A folyadékot 5 percig hagyjuk hűlni, azután a száraz összetevőkre öntjük, és egy spatulával összekeverjük. A keveréket átrakjuk az előkészített tepsibe. Kezünkre kevés olajt öntünk és a keveréket határozott mozdulatokkal a tepsibe nyomkodjuk, hogy egyenletes réteget alkosson.
Addig hűtjük, amíg megszilárdul, ehhez körülbelül 30 percre lesz szükség. Amikor szilárd, 8 részre felvágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.