A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk vagy felkockázzuk A húst vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben vagy egy lábasban üvegesre pirítjuk, ezután rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és amikor levet enged, megfűszerezzük (só, pirospaprika, bors). Puhára pároljuk 30 perc alatt. Időközben, ahogy elforr, vizet öntünk hozzá.
Amint a hús megfőtt, elkészítjük a habarást. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és adunk hozzá a tokány levéből, a hőkiegyenlítés miatt. Ezután folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk a húshoz. Ismét forraljuk kb. 5 percet, és megkevergetjük.
A nokedlihez a lisztet, a tojást, a vizet és a sót összekeverjük. Nem túl sűrű és nem túl folyós masszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Egyszerre csak egy kis adagot. Amikor feljön a víz tetejére, megfőtt, kiszedjük, lecsepegtetjük, bő vízben átöblítjük, és a tokánnyal tálaljuk.
Az elején a szalonna eléggé füstöl, úgyhogy ablakot nem árt nyitni, egyébként isteni finom, mindenkinek ajánlom, nálunk mindenki szereti.
A receptet és a fotót GyZsuzsi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.