A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájuk a belsejét, megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm-es kockákra aprítjuk, a gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsánhúst 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkehúst, és nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, és keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a padlizsánhússal még 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük a reszelt sajt felével és a tojással.
A húsos-gombás ragut a szárazra törölt és besózott padlizsánokba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Paradicsomsalátát kínálunk hozzá.
Megjegyzés
Amelyik alja billegne, abból kicsit leszelünk töltés előtt, így nem dől el a padlizsánunk sütés közben. A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 szál kakukkfű és egy kis galambbegysaláta, valamint durva tengeri só és egy kis olívaolaj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.