Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csirkés töltött padlizsán recept
recept
Bonyolult

Csirkés töltött padlizsán

60 perc
2 adag
Megfizethető
5
2017. 05. 26.

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájuk a belsejét, megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm-es kockákra aprítjuk, a gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsánhúst 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkehúst, és nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, és keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a padlizsánhússal még 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük a reszelt sajt felével és a tojással.
  3. A húsos-gombás ragut a szárazra törölt és besózott padlizsánokba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Paradicsomsalátát kínálunk hozzá.
Megjegyzés
Amelyik alja billegne, abból kicsit leszelünk töltés előtt, így nem dől el a padlizsánunk sütés közben. A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 szál kakukkfű és egy kis galambbegysaláta, valamint durva tengeri só és egy kis olívaolaj.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtos csirkemellpuffancs
Recept
Egyszerű

Sajtos csirkemellpuffancs

30 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal
Recept
Egyszerű

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal

85 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Paradicsomos töltött padlizsán
Recept
Bonyolult

Paradicsomos töltött padlizsán

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemellel töltött padlizsán
Recept
Bonyolult

Csirkemellel töltött padlizsán

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtos csirkemellpuffancs  recept
Recept
Egyszerű

Sajtos csirkemellpuffancs

30 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.