Elkészítés: Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, szép, egészséges leveleit félreteszem. A gumót hosszában előbb félbe, majd a feleket ismét félbevágom, nagyjából 1 cm-es szeletekre darabolom. A sárgarépát megtisztítom, hosszában félbevágom, az édesköményhez hasonló vastagságúra szeletelem. A burgonyát meghámozom, 1 cm-es kockákra vágom. A gombákat megtisztítom, 1,5 cm-esre kockázom.
Kisebb lábosban sós vízben 6-8 perc alatt megfőzöm a burgonyákat. Leszűröm, félreteszem. 1 evőkanál olívaolajon kissé megpirítom az édesköménymagot, hozzáadom a sárgarépát, enyhén sózom, fedő alatt párolni kezdem. 4-5 perc elteltével hozzáadom a gombát és az édesköményt, frissen őrölt borssal, szárított petrezselyemmel fűszerezem, további 4-5 perc alatt félpuhára párolom a zöldségeket. A végén hozzáadom a burgonyakockákat, óvatosan összekeverem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tűzálló tálat 1 evőkanál olívaolajjal vékonyan megkenek. A tálban egyenletesen elosztom a zöldségeket.
A tejszínt a két egész tojással kézi habverővel alaposan elkeverem, sózom, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, majd a pizzamozzarellát. Ezzel a keverékkel borítom a zöldségeket, végül 5 dkg ementáli sajtot reszelek a tetejére. Forró sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütöm.
A kész egytálételt a félretett édesköménylevelekkel díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.