A csőben sült sajtos-baconös kelbimbó elkészítéséhez a kelbimbót megmossuk, torzsájából ha szükséges levágunk, a nagyobbakat elfelezzük. Forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
1 ek olívaolajon a kockázott bacont lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és beleforgatjuk a kelbimbót.
Egy hőálló tálat kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a baconös kelbimbót.
Összekervejük a tojással a tejfölt. Csipet sóval ízesítjük. Ráöntjük a keveréket a brokkolira, és egyenletesen elsimítjuk rajta. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük a sajtos-baconös kelbimbót. Amennyiben a sütőnk grillfunkcióval rendelkezik, alsó-felső sütéssel 35 percig süssük, majd 10 percig grillezzük. Forrón kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csőben sült sajtos-baconös kelbimbó:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.