A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Ha felhabosodott, apránként hozzáadunk két evőkanál cukrot.
A tojássárgájához hozzáadunk 2 evőkanál barna cukrot, a vizet, majd fehéredésig keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a sütőporral összekevert lisztet, a kakaóport, a darált diót, majd miután elkevertük ezt is, belecsurgatjuk az olvasztott vajat és tovább keverjük.
Egy kevés felvert tojásfehérjével fellazítjuk a tésztát, a maradék habot pedig apránként belekeverjük. Mindezek után veszünk egy 24 centis pite formát, kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd beleöntjük a pitetésztát, a tetejét pedig kirakjuk szőlővel. Végezetül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Ha megsült, porcukrozzuk a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.