Vajazzunk és lisztezzünk ki 2 db, kb. 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. Habverővel keverjük ki a puha vajat a porcukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, majd forgassuk bele a sütőporral elvegyített lisztet és lereszelt tejcsokoládét. Osszuk el az így kapott masszát az előkészített formákban. Süssük a tésztalapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. 45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Azután vegyük ki, óvatosan szedjük ki a lapokat a formákból, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A megtisztított meggy 2/3-át, magozzuk ki, és aprítsuk fel. Tegyük a gyümölcsöt szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Öntsünk fémtálba 100 ml tejszínt, szórjuk bele a felaprított fehér csokoládét, és vízgőz fölött, kevergetve olvasszuk meg. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejfölt, azután forgassuk bele a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt. Rakjuk az így kapott krémet a hűtőbe néhány órára, hogy besűrűsödjön.
Tegyük az egyik tésztalapot tálra, kenjük rá a krém 3/4-ét, szórjuk rá a feldarabolt cseresznyét, majd fedjük be a másik lappal. Simítsuk a tortára a maradék krémet, és osszuk el rajta a megmaradt, megmosott cseresznyét. Végül tegyük a süteményt a hűtőbe egy éjszakára.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.