A lisztet tálba szitákjuk a kakaóporral. Hozzáadjuk a cukrot, és belereszeljük a narancs héját.
Összekeverjük a tojásokat, a teljes tejet, a sört vagy szódavizet és az olajat. A liszthez öntjük, összedolgozzuk, majd pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük, és palacsintákat sütünk belőle.
A frissen facsart narancslevet felforraljuk a cukorral. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, simára keverjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Tálaláskor szivar formájúra hajtogatjuk a palacsintákat, és meglocsoljuk őket a narancsos vajjal. Kínálhatunk mellé kandírozott kumquatot is.
Megjegyzés
Ha flambírozni szeretnéd a crêpe suzette-et, adj a szószhoz egy kevés narancslikőrt is. Ezt az asztalnál meggyújthatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.