Elkészítés: A piskótához tegyük egy keverőtálba a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen). Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!).
A krémhez az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük a mascarponekrémhez. Vegyünk ki belőle pár kanállal, tegyük félre, ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez).
Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel, óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is. A félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.