A csolnoki libaleves elkészítéséhez a libaszárnyat, a -nyakat, a -zúzát, a far-hátat fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, a habot lekanalazzuk. Utána kis lángon fél órán át főzzük.
A vegyes leveszöldséget, a zellert és a karalábét megtisztítjuk, elnegyedeljük, és a levesbe rakjuk a fokhagymával és a jól megmosott héjas hagymával együtt.
Megsózzuk, borssal, szegfűborssal és majoránnával fűszerezzük, és kis lángon, éppen csak gyöngyözve 2-3 óra alatt puhára főzzük.
Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, a kész levest leszűrjük. A főtt zöldséggel és a tésztával tálaljuk. A csontokról leomló puha húst az illatos könnyű leves után főételként is tálalhatjuk ecetes tormával és puha kenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.