A libahúst hideg vízbe feltesszük főni, sózzuk, majd leszedjük a habját. Vastagabb darabokra vágott zöldségeket, a megtisztított hagymát és fokhagymát egészben belerakva lassú tűzön megfőzzük.
Ha már megpuhult a hús is, leszűrjük a levest és melegen hagyjuk.
A galuskához a túrót simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal, a sóval és a finomra vágott kaporral. Annyi zsemlemorzsát és vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Forrásban lévő, sós vízbe - vagy a kész levesből kimert, felforralt lébe - kiskanállal galuskákat szaggatunk.
Ha megfőtt a galuska, a forró, leszűrt libalevesbe tesszük. A főtt húst és a zöldségeket külön tányéron tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.