A csülköt felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és4 gerezd fokhagymát, babérlevelet és feketeborsot szórunk a főzőlébe.Feltesszük főni, és lassú tűzön, 3 óra alatt puhára főzzük
Ha kész a csülök nekilátunk a ragunak.A hagymát félfőre vágjuk, és egy forró serpenyőben, olívaolajon pirítani kezdjük.Beleszórjuk a barna cukrot, hogy szépen karamellizálódjon.
A kápia paprikát, a megpucolt fokhagymát és a zellerszárat apróra vágjuk.Ha a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk.Megborsozzuk, belevágjuk a chilit, és pár percig tovább pirítjuk.
Ha kész, beleszórjuk a füstölt paprikát, és azonnal öntünk rá 1 dl-t a csülök főzőlevéből.Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet és lassú tűzön rotyogtatjuk 15 percig.
Amíg a ragu fő, egy marék gerslit egy kisebb lábasba teszünk, és pár csepp olívaolajon megpirítjuk.Felöntjük másfélszeres vízzel, picit sózzuk és puhára főzzük.
A csülköt, a bőrrel és a zsíros részekkel együtt nagyobb darabokra vágjuk.
Ha kész a gersli, a raguba keverjük. Belerakjuk a csülköt és a lecsepegtetett fehér babot is. Ha kell, kis csülök főzőlevet öntünk rá, és 3 percig rotyogtatjuk.
A ragut tányérba szedjük, kis tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk apróra vágott, nyers angol zellerrelel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.