A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon kb. 5-10 perc alattüvegesre pároljuk. A krumplit meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és további 2-3 percig pirítjuk együtt, majd megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük az alaplével. Fél óráig főzzük az egészet, majdhagyukkicsit kihűlni.
Amikor a leves kissé kihűlt, botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd újra felforraljuk, és a tetején képződő barnás habot szűrővel leszedjük (így a bors is kijön belőle). A cukkinit kimagozzuk, éshéjával együtt 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
A cukkinit hozzáadjuk a leveshez, majd addig főzzük, amíg megpuhul (20-25 perc).Amikor már puha, beleszórjuk a friss bazsalikomot (ha nem friss, akkor már a cukkinival együtt bele kell tenni), hozzáöntjük a feloldott étkezési keményítőt, és jól elkeverjük. A végén még egyszer leszűrjük a habot róla.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.