A burgonyát meghámozzuk, negyedeljük és kockára vágjuk. A zsengehéjú cukkinit megmossuk, kockára vágjuk. Lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, a leveskockát is hozzáadjuk.
Amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk a cukkinit, és készre főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és egy másik tálba rakjuk, és a vaj felét hozzáadva pépesre turmixoljuk. Amennyiben nem elég lágy, vaj és főzőlé hozzáadásával selymes, lágy, de nem folyós állagúvá pűrésítjük.
A csipszhez megmossuk a cukkinit, kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és szűrőbe rakva fél órát pihentetjük, majd folyóvíz alatt leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. A szeleteket lisztben megforgatjuk. Tálcára rakva fagyasztóba tesszük, úgy kb. 15 percre.
Az olajat felforrósítjuk, majd az enyhén fagyott cukkiniszeleteket hirtelen kisütjük, lecsepegtetjük, majd tálaljuk a burgonyapürével, sült hússal (csirke, oldalas, rántottszelet, stb.) , húsgobóccal, töltött hússal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.