Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le alaposan.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ezután keverjük simára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett tésztát és cukkinit, az apróra vágott bazsalikomot, majd keverjük össze. Ezután öntsük rá a sajtszószt, majd óvatosan szintén keverjük össze.
Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a sajtszószos-cukkinis tésztát. Ezután rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.