A száraz hozzávalókat, a rizs kivételével, beáztatjuk 3-4 órára.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsirjára sütjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát, üvegesre sütjük, majd rádobjuk a fűszereket . Pár percig együtt sütjük őket, majd felengedjük vízzel.
Beletesszük a leszűrt hüvelyeseket és a rizst, majd megszórjuk ételízesítővel, és puhára főzzük. Közben egy kevés olajon megpirítjuk a magokat. A dahl mikor kész, tányerra szedjük, és megszórjuk a piríott magokkal. Önmagában, vagy sül húsok köreteként is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Ez egy nagyon kiadós, fűszeres Indiai étel. Rendkívül ízletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.