A vörös lencsét alaposan mossuk meg. Tegyünk egy lábasba 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve, tegyünk bele római köményt, pirítsuk meg egy picit, majd tegyük hozzá a koriandert, aztán az asafoetidát, a gyömbért és végül a kurkumát. Pár másodpercig pirítsuk együtt is a fűszereket, hogy jól kijöjjön az aromájuk.
Öntsük hozzá a fűszerekhez a megmosott, tisztított vörös lencsét, és a közepes lángon, állandó keverés mellett pirítsuk 2 percig, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és adjuk hozzá a sót. Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a lencse szét nem fő. Amíg a dhalunk fő, készítsük el az aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinokat.
A lenmaglisztet öntsük le a vízzel, és hagyjuk állni egy picit - ez tartja majd össze a tésztád. Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fűszereket és az aszalt paradicsomot, majd öntsük hozzá az olajat, a vizet, és végül a sajtkrémmel dolgozzuk össze. Egy 12 lyukú muffin formába adagoljuk a tésztát, majd180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük!
Megjegyzés
A vörös lencse, egy könnyebben emészthető lencseféle és ennek köszönhetően nagyon gyorsan el tudod készíteni. A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt leveses változatban is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.