A felkarikázott sárga- és fehérrépákat kevés vízben a megpucolt, egészben hagyott vöröshagymával és a petrezselyemzölddel félkészre pároljuk. Kevés sót, borsot adhatunk hozzá.
Miután megpuhultak a zöldségek, a hagymát kivesszük a levesből. Feltöltjük az edény 2 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, majd felforraljuk.
Közben elkészítjük a daragaluskát, amelyhez a tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a zsírt, kicsit borsozzuk, ételízesítővel és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy közepes állagú masszát kapjunk. A késhegynyi szódabikarbónát is hozzákeverjük. Hagyjuk kicsit pihenni.
A galuskákat evőkanállal a forró, lobogó levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt megfőnek. Amikor feljönnek a leves felszínére 2-3 percig még főzzük. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.