A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, majd hozzáadjuk a meglangyosított mézet, és a fűszeres lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. Hagyjuk megdermedni, vagy 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.