Előkészítjük az alapanyagokat. A dinnyét kimagozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagymát szintén meghámozzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ezt is nagyobb darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A paradicsomok végét x alakban bevágjuk, forrásban lévő vízbe rakjuk 1-2 percre, majd szűrőkanál segítségével áttesszük jéghideg vízbe, ezután meghámozzuk, félbevágjuk, ha szükséges, kivágjuk a csumákat, és rusztikus darabokra vágjuk.
Turmixgébe halmozzuk az előkészített hozzávalókat, ízesítjük a balzsamecettel és a citromlével. Fűszerezzük a kaporral, sóval, borssal. Ráöntjük az olajat, végül a vizet is. Ha mindent beleraktunk, lefedjük a turmixgépet, és 5-6 percig erős fokozaton homogénre turmixoljuk a hozzávalókat.
Az elkészült levest akár le is szűrhetjük, vagy hagyhatjuk ebben az állapotában is. Hűtőbe rakjuk 4-5 órára, majd apró paradicsom- és uborkakockákkal, valamint feta sajttal és kaporral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a dinnyés gazpacho:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.