Elkészítés: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztőt, a fél csomag sütőport, csipet sót. Összegyúrjuk és 4 cipót formázunk belőle. Letakarva kicsit pihentetjük, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a 4 tojásfehérjét gőz felett lassan verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, lágy mozdulatokkal fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszelékkel összekevert diót.
A cipókat egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos-diós masszával, szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi darabokra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített 190-200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Forrón vaníliás cukorba forgatjuk, vagy meghintjük kevés vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.